HomeseperatorGrotten van Han

Bezoek de Grotten van Han-sur-Lesse vanuit je vakantiehuis

De belangrijkste attractie van België, de Grotten van Han, vind je in het kleine dorpje Han-sur-Lesse. Deze grotten hebben zelfs drie sterren gekregen in de befaamde Michelingids, wat wil zeggen dat ze een reis op zich al waard zijn. Al meer dan twee eeuwen zijn de Grotten van Han bekend vanwege de prachtigste druipsteenformaties. Ze staan nu ruim honderd jaar open voor publiek en trekken jaarlijks honderdduizenden bezoekers.

Gevormd door de Lesse

De rivier de Lesse heeft de grotten gevormd. Deze rivier heeft de oude bedding verlaten voor de huidige kortere, ondergrondse route. Miljoenen jaren geleden drong de rivier de kalkheuvel binnen, waarna het grottenstelsel zich vormde. De Lesse gaat de grond in bij de afgrond van Belvaux, waar tegenwoordig het wildpark van Han is. De rivier komt hemelsbreed 1100 meter verderop weer boven de grond. Om dit relatief korte stukje te overbruggen, heeft het water in totaal 20 uur nodig.

Imposante, ondergrondse ruimtes

Een uitstapje naar de Grotten van Han begint in het dorp Han-sur-Lesse. Een kleurrijk, honderd jaar oud trammetje brengt de bezoekers vanaf het dorp vier kilometer verder naar het begin van de grot. Het gaat te voet de grot in onder begeleiding van een gids. Het parcours van 1,5 km en 436 traptreden is goed te belopen. Tijdens de wandeling bezoek je imposante ruimtes met prachtige namen, zoals ‘De Geheimzinnige’, ‘De Wapenzaal’ met een indrukwekkende klank- en lichtshow en de 145 meter hoge ‘Koepelzaal’. Vervolgens bereik je via loopbruggen over de ondergrondse rivier het beginpunt weer.

Wildpark, Speleogame en tentoonstelling

In Han-sur-Lesse vind je ook een wildpark waar je met een safarivoertuig ondermeer herten, everzwijnen, wolven en lynxen kunt bewonderen. Het Domein van de Grotten van Han biedt daarnaast nog de ‘Speleogame’ voor archeologische ontdekkingen en ‘De Onderaardse Wereld’ met een tentoonstelling van bijzondere vondsten. Je vindt hier tevens een groot restaurant met speeltuin.

Neem warme kleding mee vanuit je vakantiehuis

De grotten zijn het grootste deel van het jaar geopend. De temperatuur in de grotten is constant rond 13°C. Neem daarom warme kleding mee uit je vakantiehuis.

Vakantiehuizen in de omgeving van Han-sur-Lesse

Via Ardennes Relais huur je gezellige chalets, knusse gites en fraaie vakantiehuizen in de omgeving van Han-sur-Lesse. Kies je voor een vakantie in de Ardennen van een week, midweek of wordt het een weekendje weg? Ardennes Relais biedt een ruim aanbod van comfortabele vakantiewoningen in de omgeving van het Domein van de Grotten van Han-sur-Lesse.

Zoek vakantiehuizen in de omgeving

Gegevens

AdresRue J. Lamotte 2
5580 Han-sur-Lesse (Rochefort)
Telefoon32/84 37 72 13
ToegangZie site
E-mailinfo@grotte-de-han.be
http://www.grotte-de-han.be/
Informatieincl. museum met archeologische vondsten uit de omgeving. Tijdens de wintermaanden is het museum gesloten.