HomeseperatorKasteel van Bouillon

Ontdek het Kasteel van Bouillon vanuit je vakantiehuis

In de provincie Luxemburg vind je het middeleeuwse Kasteel van Bouillon. De burcht ligt op drie rotspunten, hoog boven rivier de Semois, en kijkt uit over de stad Bouillon. Het kasteel bestaat uit drie forten die via bruggen met elkaar verbonden zijn. Het is zoals een kasteel hoort te zijn met intrigerende legendes, een onderaardse gang, torens, kantelen en mooie gewelven. Kortom, het is zeker een bezoek waard vanuit je vakantiehuis in de Ardennen!

Belangrijkste historisch monument van Wallonië

Dit kasteel is één van de meest indrukwekkende vestingen uit Europa en het belangrijkste historische monument van Wallonië. De oorsprong gaat vermoedelijk terug tot de 8e eeuw. Tegenwoordig heeft de burcht nog grotendeels het uiterlijk van de 16e eeuw tot aan de Hollandse periode. Pas in 1830 eindigde de militaire betekenis van de burcht. Vanaf de Oostenrijkse toren uit 1551 heb je een geweldig uitzicht over het kasteel zelf, maar ook over de omgeving. Wie weet ontdek je in de verte je vakantiehuis!

De legendarische ridder Godfried

De beroemde ridder Godfried van Bouillon is onlosmakelijk verbonden met dit kasteel. Hij leidde de eerste kruistocht in 1096. Om zijn expeditie naar het Heilige Land te kunnen betalen, gaf hij zijn kasteel als onderpand aan het bisdom van Luik. De expeditie kwam bijna drie jaar later aan in Jeruzalem. Na het overlijden van Godfried in 1100, vermoedelijk door vergiftiging, kwam het kasteel in handen van de prins-bisschoppen van Luik. Het standbeeld van de legendarische ridder prijkt tegen één van de kasteelwanden, geflankeerd door blazoenen van andere kasteelbezitters. Er is ook een 13e-eeuwse, deels uit rosten gehakte zaal naar hem vernoemd. In deze Godfried van Bouillonzaal met gewelfd plafond vind je een geheimzinnig kruis, uitgehakt in de bodem.

Roofvogelshow

Het kasteel is het hele jaar open. Van maart tot half november kun je de spectaculaire roofvogelshow bezoeken waar uilen (oehoe’s), arenden, buizerds, gieren en valken prachtige stunts uithalen. De valkenier komt tot bij jou met alle vogels. In de zomermaanden zijn er rondleidingen en kun je het kasteel zelfs ’s avonds bewonderen tijdens een fakkeltocht.

Vakantiehuizen in de omgeving van het Kasteel van Bouillon

Vind via Ardennes Relais toffe vakantiehuizen in de omgeving van het Kasteel van Bouillon voor een weekendje weg, een midweek of voor een langere vakantie in de Belgische Ardennen. Boek een knus chalet of luxe gîte, een mooie vakantievilla of een praktisch appartement bij de Nr. 1 in vakantiehuizen in de Ardennen; Ardennes Relais.

Zoek vakantiehuizen in de omgeving

Gegevens

AdresChâteau-Fort, Esplanade Godefroid 1
6830 Bouillon
Telefoon061/46.42.02.
Toegangvolw. €6.50; senior €6; student; €4.50 kind €4.50
E-mailinfo@bouillon-initiative.be
http://www.bouillon-initiative.be
InformatieOok Roofvogelshow: De valkenier komt tot bij jou met de verschillende uilen, arenden, buizerds, gieren en natuurlijk de valken. Eveneens 'Scriptura, van de Veer tot de PC' als permanente tentoonstelling.