HomeseperatorEcotoerisme in de Ardennen

Beleef duurzaam eco-toerisme vanuit je vakantiehuis in de Ardennen

Kwaliteit


Een duurzame, verantwoorde eco-vakantie met Ardennes Relais

Een vakantie in de Ardennen betekent automatisch; een verblijf in een prachtige natuurlijke omgeving. En dat willen we graag zo houden! Bewust omgaan met de natuur, de omgeving en de lokale bevolking is belangrijk voor het behoud van dit mooie natuurgebied. Ook een authentieke vakantiebeleving hangt hiermee samen. Daarom biedt Ardennes Relais aan haar gasten die eerbied hebben voor de natuur en graag eerlijke, biologische producten kopen alvast wat tips ter inspiratie, voor een heerlijke, natuurlijke vakantie in de Ardennen!

Verblijf in een verantwoord vakantiehuis

Veel Ardense huiseigenaren zijn begaan met de prachtige Ardense omgeving wat zich uit in grote of kleine duurzame aanpassingen aan hun woningen. Recent is de 2* Eco Bio Gite aan ons vakantieverblijvenbestand toegevoegd. Haar grotendeels ecologisch interieur en de boomgaard met fruitbomen staan tot uw beschikking! Ook wordt vakantiehuis Le Vieux Sart op ecologische wijze verwarmd en wordt cottage La Bodangeoise voorzien van warm water door middel van high tech zonnepanelen. Bij diverse vakantiehuizen is bij de bouw of renovatie bewust gekozen voor het gebruik van duurzame, natuurlijke materialen. Een topper op het gebied van duurzaamheid tenslotte is Biogite 100% Nature. Dat dit bijzondere vakantiehuis haar naam eer aan doet wordt wel bewezen door de ontvangst van het Panda-certificaat van het Wereld Natuur Fonds. Het huis is volledig opgebouwd uit natuurlijke materialen en combineert duurzaamheid met comfort. Bovendien is de eigenaar natuurgids en kan hij je alles vertellen over de omgeving en over proeverijen van streekproducten in de buurt!

Eet smakelijk én verantwoord in de Ardennen

Eerlijke producten, die verbouwd zijn met respect voor de natuur en haar bewoners, smaken vaak het lekkerst. Bovendien dragen de typische geuren, kleuren, smaken en gebruiken van een vakantieomgeving bij aan een pure, authentieke vakantiebeleving. Maak daarom gebruik van de vele streekproducten die de Ardennen te bieden hebben. Bezoek bijvoorbeeld een lokale kaasboerderij, zoals ‘La Ferme de Jambjoule’ in Jamblinne die uitsluitend biologische kazen produceert. Deze kaas is dus niet alleen lekkerder, je weet meteen zeker dat de koeien een goed leefklimaat hebben gehad!
Voor de lekkerste en meest authentieke streekbiertjes bezoek je een abdij in de Ardennen. De Abdij van Orval bijvoorbeeld is erg geliefd omdat deze, naast een eigen bierbrouwerij, over een kruidentuin beschikt met planten die een geneeskrachtige werking hebben. In het winkeltje dat bij de abdij hoort kan men allerlei producten kopen die de monniken zelf gemaakt hebben zoals trappistbier en brood. Geniet samen van de lekkerste en eerlijkste streekproducten in je comfortabele vakantiehuis van Ardennes Relais!

Ardennenvakantie met de kinderen in de natuur

De jeugd is de toekomst! Je kunt daarom niet vroeg genoeg beginnen de kinderen te wijzen op de schoonheid én het belang van de natuur. Tijdens een gezinsvakantie in de Ardennen mag je dan ook zeker Aquascope niet missen. Dit natuurontdekkingscentrum is geschikt voor de hele familie en maakt jong en oud bewust van de pracht en de kwetsbaarheid van de natuur, door middel van leuke en leerzame ontdekkingstochten, exposities en speelruimtes. Bovendien is er een restaurant aanwezig waar de gerechten gebaseerd zijn op streek-, fair trade en biologische producten. 

Ontdek de Ardense flora en fauna vanuit je vakantiehuis

Wie vanuit zijn vakantiehuis nog meer moois wil zien van de Ardennen, kan het natuurreservaat de Hoge Venen doorkruisen. Dit gebied bestaat uit bossen en moerassen die op een natuurlijke wijze zijn ontstaan en waar allerlei zeldzame dieren en planten hun thuis hebben gevonden. In het hart van de Hoge Venen ligt Natuurpark Botrange, waar je middels allerlei activiteiten het gebied nóg beter leert kennen en waarderen. De Ardennen huisvesten bovendien een verrassend diverse dierenwereld. Behalve in het wild, kun je deze bewonderen in dierenparken zoals bijvoorbeeld het Wildpark van Bouillon.